POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE A ASOCIAȚIEI NOASTRE

Asociația Grupul de Acțiune Locală (GAL) Ținutul Viei și Vinului Vrancea, cu sediul în localitatea Cîmpineanca, strada Fântânelor nr. 16, jud. Vrancea, având Codul de Înregistrare Fiscală 29220098, în calitate de asociație care folosește site-ul www.tinutulvieisivinului.ro, înțelegem să aducem la cunoștința vizitatorilor paginii web o Informare pentru a detalia modalitățile prin care prelucrăm și protejăm datele cu caracter personal, în condițiile Regulamentului 679/2016, intrat în vigoare din 25 mai 2018.

1. Prezenta Informare este extrem de importantă. Despre prelucrarea datelor personale și cum se aplică.

Informarea din această pagină se aplică prelucrării datelor cu caracter personal ale:

• diverșilor parteneri contractuali precum autorități contractante, parteneri comerciali etc.
• vizitatorilor și utilizatorilor site-ului nostru care poate fi accesat la adresa www.tinutulvieisivinului.ro.
• dacă doriți puteți obține o Informare corespunzătoare situaţiei dumneavoastre exprese, dacă solicitați acest lucru și nu vă încadrați în categoriile enumerate mai sus

2. Ce informații colectăm atunci când ne vizitați site-ul.

Colectăm și prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal în momentul în care interacționați cu noi prin intermediul site-ului.

Colectăm date din corespondența pe care o purtați cu noi prin intermediul telefonului, e-mail-ului etc. Este vorba de informații de genul: cele folosite în căutările dvs. pe site-ul nostru, participarea la forumuri de discuții, comunicări sociale prin platformele de tip Facebook, Twitter etc., raportări de probleme referitoare la site-ul nostru.

Informațiile furnizate de dvs. către noi pot fi referitoare la nume, adresă, e-mail și numărul de telefon, descriere personală și fotografie, vârsta, data nașterii și sexul, precum și alte informații, după caz.

NU colectăm sau prelucrăm date sensibile cu caracter personal cum ar fi cele despre originea rasială sau etnică, opiniile politice, confesiunea religioasă sau convingerile filozofice, sănătatea, viața sexuală sau orientarea sexuală.

În situația în care ne-ați furnizat date de genul celor de mai sus în mod voluntar vom șterge astfel de date din sistemele noastre, exceptând cazul în care ați postat datele într-un forum de mesaje.

În mod standard, site-ul nostru NU colectează date personale despre vizitatori. Totuși, unele dintre modulele instalate pe site pot colecta date personale.

Este important de știut că în momentul în care vizitați site-ul nostru, se colectează automat următoarele date:

date tehnice: Adresa Internet Protocol (IP) utilizată pentru conectarea calculatorului dumneavoastră la internet, informațiile de conectare, tipul și versiunea de browser, setarea fusului orar, tipurile și versiunile extensiilor de browser (plug-in), sistemul și platforma de operare, tipul dispozitivului și marca dispozitivului mobil. Astfel de date sunt colectate și prelucrate și prin fişierele de tip cookie ale terțelor părți. Mai multe detalii despre Politica de Cookie aflați de AICI.

date despre vizita dumneavoastră (EX: Localizatoare uniforme de resurse (URL) complete, serie de clicuri, inclusiv data și ora, informațiile sau produsele pe care le-ați vizualizat sau căutat (EX: articole/postări citite, categorii de top accesate, timpii de răspuns al paginilor, erori de descărcare, durata vizitelor pe anumite pagini, inclusiv timpul mediu petrecut pe anumite pagini, vizionarea anumitor conținuturi sau videoclipuri, timpul mediu petrecut într-o aplicație și numărul de vizualizări din astfel de aplicații, numărul mediu de articole vizualizate pe site, informații privind interacțiunea cu paginile cum ar fi derularea, clicurile și trecerile de mouse, metodele folosite pentru a naviga pe pagină, datele despre comportamentul utilizatorilor și orice număr de telefon folosit pentru a apela sau orice adresă de e-mail folosită pentru a contacta reprezentanții departamentului nostru de servicii pentru clienți).

Dacă obținem datele dumneavoastră cu caracter personal de la terțe părți (parteneri de afaceri, subcontractanți de servicii tehnice, agenții de publicitate, furnizori de servicii de analiză, furnizori de servicii de cercetare de piață etc.) ne angajăm să nu difuzăm aceste date și nici să le folosim în mod abuziv. Totodată, vă vom furniza toate informațiile relevante cât mai curând posibil.

• Ce colectăm când trimiteți Comentarii către site-ul nostru

Dacă trimiteți Comentarii către site-ul nostru colectăm date referitoare la IP-ul folosit pentru a comenta și la adresa de e-mail, respectiv numele și prenumele trecute ca autor al comentariului. Se întâmplă asta și pentru a ne ajuta la detectarea spamului.

• Ce colectăm în situația unor imagini primite pentru Media

Dvs. dacă încărcați imagini pe site-ul web, ar trebui să evitați încărcarea imaginilor care au incluse date de locație înglobate (EX: GPS). Vizitatorii site-ului web pot descărca și extrage toate datele despre locație din imaginile de pe site.

• Ce colectăm din secțiunea ”Formulare de contact”

Momentan, site-ul nostru nu include un formular de contact, însă în funcție de politica editorială putem include pe viitor. Dacă vom utiliza, menționăm că vom colecta datele personale pentru o anumită perioadă de timp în scopul deservirii clienților. Precizăm că nu vom folosi informațiile transmise în ele în scopuri de marketing.

3. Cum se pot folosi datele cu caracter personal și care este temeiul juridic al folosirii

Asociația noastră prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal:

– dacă trebuie să executăm un contract pe care l-am încheiat cu dumneavoastră
– dacă trebuie să respectăm o obligație legală
– dacă este necesar pentru interese legitime (EX: pentru detectarea și prevenirea unor fraude, pentru asigurarea securității IT și a rețelelor), cu excepția situației în care drepturile dvs. fundamentale prevalează față de aceste interese
– dacă este necesar pentru interesul public.

La nevoie, putem prelucra, informațiile dumneavoastră cu caracter personal pentru diverse motive tehnice, administrative și operaționale (EX: prezentarea conținutului în modul cel mai eficient, pentru a îmbunătăți site-ul nostru, pentru a păstra site-ul în siguranță).

S-ar putea să vă solicităm date cu caracter personal pentru a respecta obligații legale sau contractuale. În lipsa acestora nu vom putea să gestionăm unele relații contractuale sau să respectăm obligațiile care ne sunt impuse de legislația în vigoare (EX: pentru acordarea unor premii). În toate celelalte cazuri, nu există vreo obligație din partea dvs. pentru a ne furniza date cu caracter personal.

Luați în calcul că putem prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, precum datele de identificare, datele de contact etc. pentru o posibilă exercitare a unor drepturi sau a unor reclamații împotriva dumneavoastră (EX: dacă la o rubrică de comentarii proferați amenințări care pot induce teamă în rândul administratorilor site-ului ne-am putea adresa unei instanțe de judecată).

NU vom partaja datele dumneavoastră cu caracter personal cu terțe părți în scopuri de marketing & publicitate fără consimțământul dumneavoastră explicit în acest sens.

Ce se întâmplă dacă plasăm Aplicații pe site

În situația în care vom plasa aplicații mobile aferente site-ului nostru este posibil să colectăm și să prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, datele de contact etc. atunci când vă înregistrați pentru a utiliza aplicațiile noastre.

4. Divulgăm datele dumneavoastră cu caracter personal? Cum și cui?

Este bine de știut că nu partajăm și nu vindem datele dumneavoastră cu caracter personal unor terțe părți. În cadrul asociației noastre, un număr extrem de limitat de membri ai personalului, cu atribuții de IT, INFO și JURIDIC are acces la datele dumneavoastră cu caracter personal. Persoanele respective sunt obligate să păstreze confidențialitatea datelor.

Doar în situații extreme datele cu caracter personal pot fi comunicate autorităților guvernamentale și/sau organelor de aplicare a legii, dacă acest lucru este impus de legile aplicabile sau dacă este necesar pentru exercitarea drepturilor noastre, inclusiv a condițiilor de utilizare, sau pentru protejarea intereselor noastre legitime (inclusiv a intereselor legitime ale unor terțe părți) în conformitate cu legile aplicabile.

5. Cum se poate face stocarea datelor dumneavoastră cu caracter personal

În mod curent, datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le putem colecta sunt stocate pe servere aflate în Uniunea Europeană („UE”) și în Spațiul Economic European („SEE”).

6. DREPTURILE PE CARE LE AVEȚI DUMNEAVOASTRĂ

În orice moment, puteți să ne solicitați să vă confirmăm dacă datele dumneavoastră cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de noi, să vă furnizăm o copie a datelor dumneavoastră cu caracter personal și/sau să le corectăm. Folosiți e-mail-ul de la rubrica CONTACT pentru acest lucru.

În anumite situații, aveți dreptul să ne solicitați să ștergem datele dumneavoastră cu caracter personal sau să ne cereți restricționarea prelucrării datelor dumneavoastră cu caracter personal (în anumite situații).

DE REȚINUT: Aceste drepturi ale dvs. pot fi limitate, dacă avem motive legitime convingătoare pentru a prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal care prevalează față de interesele dumneavoastră. Va trebui să vă dovediți identitatea și să ne oferiți alte detalii care să ne ajute să răspundem cererii dumneavoastră.

Nu se percep taxe pentru solicitările dvs. și, precizăm că aveți, de asemenea, dreptul de a depune o reclamație autorităților de supraveghere privind protecția datelor.

7. Cât timp se păstrează datele dumneavoastră

De la un caz la altul, datele dumneavoastră cu caracter personal sunt păstrate doar cât este necesar, pentru o perioadă care nu depășește perioada necesară pentru a îndeplini scopurile enumerate în prezenta Notă de informare și/sau impusă de legislația aplicabilă (maxim 2 ani).

În situația în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal în temeiul consimțământului dumneavoastră, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate numai pentru perioada prevăzută prin consimțământul dumneavoastră.

8. Ce trebuie să știți despre securitatea datelor

Toate datele dumneavoastră se păstrează pe servere găzduite de terțe părți (inclusiv serviciilor de cloud ale terţelor părţi cloud – ”cloud-based services”).

Terțele-părți garantează la rândul lor pentru securitatea datelor cu caracter personal, prin contractele de găzduire încheiate de noi.

DE REȚINUT: Transmiterea datelor prin internet nu este complet sigură și deci nu putem garanta 100% securitatea datelor dumneavoastră transmise pe site-ul nostru, astfel că orice transmisie se face pe propriul dumneavoastră risc.

9. Minorii sunt protejați suplimentare. Despre confidenţialitatea datelor acestora.

Asociația GAL Ținutul Viei și Vinului NU colectează cu bună știință pe site date cu caracter personal de identificare de la persoane care nu au împlinit vârsta de 16 ani.

Dacă un părinte sau un tutore are cunoștință că minorii săi au furnizat firmei datele lor cu caracter personal, acesta trebuie să informeze imediat firma noastră.

10. Facebook, Twitter și fișierele de tip Cookie

WWW.TinutulVieisiVinului.ro utilizează fișiere de tip Cookie și la acest capitol. Acest lucru ne ajută să vă oferim o experiență bună atunci când navigați pe site-ul nostru. Pentru informații detaliate despre fișierele de tip Cookie pe care le folosim, consultați Politica noastră privind fișierele de tip cookie AICI.

WebSite-ul nostru poate avea, temporar sau permanent, funcții de comunicare socială, cum ar fi butoane Facebook, Twitter, YouTube etc. Aceste funcții pot colecta informații despre dumneavoastră, cum ar fi adresa IP și website-urile pe care le vizitați, și pot seta un fișier de tip cookie pentru a-i permite să funcționeze corect.

11. Secțiunea Linkuri către alte website-uri

Inevitabil, site-ul nostru conține și linkuri către site-uri pe care asociația noastră nu le controlează. În cazul unui clic pe un link al unei terțe părți, veți fi direcționat către website-ul terței părți, situație în care trebuie să luați cunoștință de politicile lor privind confidențialitatea. Nu suntem responsabili pentru politicile și practicile altor companii.

12. Contact

Pentru orice întrebări sau neclarități cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, puteți contacta asociația noastră trimițând un e-mail la adresa tinutulvieisivinului@gmail.com sau trimițând o scrisoare la adresa: Localitatea Cîmpineanca, strada Fântânelor nr. 16, jud. Vrancea.

• Ultima actualizare: 24 mai 2018.

În situația unor actualizări a Politicii de Confidențialitate, vom anunța aici acest lucru!